Punkt materialny
Hony: Pewien punkt zaczął się poruszać prostoliniowo z prędkością począt. Vo=10 m/s i
przyśpieszeniem a0=2 m/s2. Po czasie t1=10s zaczął poruszać się z opóźnieniem a1= − 1
m/s2. Jaką drogę przebył punkt po czasie t2=20 s od chwili rozpoczęcia ruchu?
Jaką całkę mam ułożyć?
17 kwi 20:39
Hony: .
17 kwi 20:49
Hony: ..
17 kwi 21:07
Hony: ...
17 kwi 21:15
bart: całke?
V=V
o+a
1t
1
s=s
1+s
2
przez te całki zapominacie o najprostrzych rozwiazniach
17 kwi 21:21
Hony: Ale przez całkę mam to zrobić!
17 kwi 21:24
Hony: Czyli nikt tego nie potrafi za pomocą całki zrobić?
17 kwi 21:45
Hony: ?
17 kwi 22:19
Hony: Pomoże mi ktoś?
18 kwi 09:59
Hony: :(
18 kwi 11:45
Hony: Chyba odpowiedzi sie nie doczekam
18 kwi 21:27
Hony: Mam to na jutro:(
19 kwi 22:11