prawdopodobieństwo
Ziomal: Mam takie pytanie z prawdopodobieństwa :
jaki warunek musi zachodzić aby zdarzenia były wykluczające się?
tzn mam w książce że A∩B=∅, to P(A∪B)=P(A)+P(B)
dobra prawie rozumiem,ale dajmy że mam podane ile równa się A oraz B , to jak podstawie przy
sprawdzaniu czy zdarzenia są rozłączne to co ma wyjść ostatecznie żeby zdarzenia były
wykluczające się i na odwrót − nie wykluczały się (wynik ma być równy/ większy/mniejszy od 1?)
17 kwi 19:01
Ziomal: nikt nie wie

?
17 kwi 19:38
bart: nie ze nikt nie wie tylko namotales..
17 kwi 19:41
zajączek:
krótko i na temat: P(A∩ B)=0
17 kwi 19:47