jack: Mam pytanie.
Jak mam wykres funkcji f(x) jakiśtam i chcę narysować wykres g(x)=|f(x)| to odbijam na plus
wzflędem osi ox,
a jeżeli mam f(x)=costam i chcę narysować g(x)=f(|x|) to odbijam względem osi oy. Ale co z
asymtotami ? jeśli mi się pojawiły to czy one stanowią główną oś czy dalej pierwotna f(x). No
i jak się to odbija ? To co było po lewej dajemy na prawą i odwronie, czy wszystko na plus,
czy jak ?
17 kwi 17:57
rumpek:

O to chodziło? Zaraz zrobię f(|x|)
17 kwi 18:03
jack: tak, to rozumiem, ale jak to drugie narysować ?
17 kwi 18:05
Maryjusz: rumpek źle, jeszcze to co jest w IV ćwiartce trzeba odbić.
17 kwi 18:05
rumpek:
17 kwi 18:05
rumpek: nieuwaga

f(|x|) dobrze jest chociaż narysowany

bo tam prawdiłowo odbite
17 kwi 18:06
jack: okej, dziękuję.
17 kwi 18:12