proszę o pomoc zadanie potrzebne do wtorku
rufffcio: określ dziedziny wyrażeń i wykonaj działania
x+3/x−2 + 2x−19/x(do kwadratu)−x−2
4x(do kwadratu)−6x+9/4x (do kwadratu) −9 : 8x(do trzeciej)/(2x+3)(do trzeciej)
rozwiąż równanie 3x+4/2−x= 1
naszkicuj wykres funkcji
f(x)=8/x−2 + 1
podaj zbiór argumentów funkcji dla których spełniona jest nierówność
f(x)>0
znajdź współczynnik a i b
W(x)=ax(do czwartej)+bx(do drugiej)+5x−3
W(−1)=−5 W(2)=31
rozwiąż równania
(2x+x(do kwadratu))(4x(do kwadratu)−4x+1)(3x (do kwadratu))+x+1=0
−8x(do trzeciej)+3x (do kwadratu) +72 x − 27=0
17 kwi 16:50