matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
sysa:
ROZWIAZ ROWNANIE NIE KORZYSTAJAC ZE WZOROW NA PIERWIASTKI x(2x+1)=0
17 kwi 16:36
Rivi:
to masz ładnie widoczne − jako, że jest tam mnożenie to albo x=0 albo 2x+1=0 ...
17 kwi 16:39
sysa:
dzieki
17 kwi 16:43