matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
sysa:
rozwiąz układ rownań. y=x2−3 y=x−1
17 kwi 16:24
Kejt:
tam jest x
2
?
17 kwi 16:25
sysa:
TAK
17 kwi 16:26
Kejt:
x
2
−3=x−1 x
2
−x−2=0 Δ=... x
1
=... x
2
=... y
1
=... y
2
=...
17 kwi 16:28