najmniejsza wartość funkji w przedziale < 0, 1 >
paula :

2 − 3x 1
_____ = − __
1− 2x 2
17 kwi 15:18
paula : wielomiany W (x) = ax(x+b ) 2 i V (x) = x3 + 2x2 + x są równe . oblicz a i b
17 kwi 15:22
rączszka: ax(x+b)
2 = ax(x
2+2bx+b
2) = ax
3 + 2abx
2 +ab
2 x
Teraz tylko przyrówna współczynniki
17 kwi 15:25
paula : { x + 3x= 5
2x− y = 3
rozwiąż układ równań
17 kwi 15:32
rączszka: Tam jest x+3x czy x+3y?
17 kwi 15:33
paula : sorki tak 3y jest
17 kwi 15:36
paula : oblicz miejsce zerowe funkcji
f(x)= {2x+ 1 dla x < 0
x+2 dla x > 0
17 kwi 15:52
paula : ratunku
17 kwi 15:55