matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pilne
stefan :
.Liczba −10/√5 +2√5 jest odp całkowita ale jak to wykazać
17 kwi 10:15
RunLikeHell:
−10
−10
√
5
+2
√
5
=
+2
√
5
=−2
√
5
+2
√
5
=0
√
5
5
0 −> liczba całkowita
17 kwi 10:32