matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby
Aska:
1
Uprość liczbę 0,0081
do −
4
17 kwi 01:23
Ajtek:
0,0081
−
1
4
=
10
3
17 kwi 01:35
Uśmieszek:
1
0,0081
−
1
4
= ((0,3)
4
)
−
1
4
= (0,3)
−1
= (
3
10
)
−1
= (
10
3
)
1
=3
3
17 kwi 01:35