matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
patrycjate:
rzucamy kostką w kształcie dwunastościanu foremnego (z numerami od 1 do 12 na ścianach) . Oblicz prawdopodobieństwo że wypadnie liczba większa niż 9.
16 kwi 20:48
M4ciek:
Ω = 12 A = 3
1
P(A) =
4
16 kwi 20:51