.
Kasia: Wykonaj wskazane działania. Podaj koniecznie założenia. Wynik przedstaw w postaci ułamka
nieskracalnego.
| | x2−x+1 | | 4x2+8x+4 | | 10−x−3x2 | |
(2− |
| * |
| ) : |
|
|
| | 4x3+4 | | 3−x | | x2−9 | |
| | 2 | |
zał. to mam D= R \ { −2, −1, 1 |
| , 3}
|
| | 3 | |
| | 1−x*(x−3)(x+3) | |
i wyszło mi |
| , ale coś czuje, że to jest źle.. nie mam |
| | | |
odpowiedzi niestety. Prosiłabym bardzo o rozwiązanie i sprawdzenie czy mi dobrze wyszło. Jak
nie, to rozpisze wszystko po kolei, a tego jest łooo duuużo, ale chce wiedzieć gdzie
popełniłam błąd.
Bardzo prosze o pomoc
16 kwi 20:40
Kasia: nikt nie potrafi?:(
16 kwi 20:59
Maciuś: zal 4x3+4≠0 to sobe wylicz
3−x=0 x=3
10−x−32=0
i lecisz z mnozeniem tego wszystkiego wywalasz to z dziedziny funkcji to co z zal wyrzucilas
16 kwi 21:19
Kasia: to już zrobilam.. ale zalezy mi,zeby ktos zrobil i podal mi jaki wynik wyszedl zeby sprawdzic
czy dobrze mi wyszło..
16 kwi 22:13
Maciuś: okey poczekaj zaraz policze
16 kwi 22:17
Kasia: dziękuję !
16 kwi 22:19