16 kwi 20:34
Tens: ja bym je wypisał. Nie jest ich dużo.
16 kwi 20:42
Maciuś: | | a1+an | |
Sn200= |
| *n=1+2002*200=20100 |
| | 2 | |
zrob to samo z an=4n − podzielne przez 4
an=6n− podzielne przez 6 20100−(wynik z podzielnych przez
4)−(wynik z podzielnych przez 6)
16 kwi 20:47
Maciuś: Sn200=1+4n2*200=20100=100+400n ⇔20000=400n |:400 n=50
czyli 50 jest podzielnych
16 kwi 20:52
Maciuś: I tak dalej

mysle ze zlapales o co chodzi
16 kwi 20:52
Maciuś: Tens a pomysl z wypisaniem niezbyt dobry chyba ze masz jakies 20 minut wolnych na egzaminie
maturalnym nie masz za duzo czasu na takie 'zabawy'
16 kwi 20:53
salvation: DZIĘKUJe
16 kwi 21:06