Tens: mam pytanie.
Korzystając z tego wzoru możemy obliczyć długość odcinka. Ale czy dziala on odwrotnie ? Tzn. że
znamy długość odcinka ale chcemy wyliczyć współrzęczne obu punktów ?
wzór : d=√(x2−x1)2−(y2−y1)2
16 kwi 19:59
ICSP: zależy co masz jeszcze dane.
16 kwi 20:00
kachamacha: obu cięzko ale jednego przy pewnych danych tak
16 kwi 20:00
Tens:

To trójkąt jest. To na niebiesko mam dane. Mam obliczyć punkt czerwony. Jeden kij który.
Punkt niebieski (−2,5), prosta : y=x+1 , |BA|=|BC|.
To zadanie z zeszłorocznej matury. 7. Tylko nie che patrzeć na rozwiązanie
16 kwi 20:06
Tens:
16 kwi 20:26