W jaki sposób to ustalam?
neti: Iloczyn wielomianów W(x) = −3x2 + 6 i P(x) = 2x3 − 6x2 + 4 jest wielomianem stopnia
A. 2 B. 3 C. 5 D. 6
16 kwi 19:55
ICSP: 2 + 3 =
16 kwi 19:56
RunLikeHell: C
16 kwi 19:57
rączszka: x2*x3=x5
więc będzie to wielomian 5 stopnia
16 kwi 19:57
zajączek:
C)
16 kwi 19:57
RunLikeHell: stopień wielomianu wyznacza liczba najwyższej potęgi. Przy pomnożeniu x2 razy x3 masz x5
16 kwi 19:58
RunLikeHell: aj
16 kwi 19:58
Kejt: mnożysz dwa najwyższe stopnia "x" ze sobą..
w W(x) to będzie −3x2 a w P(x) 2x3
czyli będzie:
−3x2*2x3=−6x5 czyli wielomian stopnia piątego.
16 kwi 19:58
neti: aha ok dzieki
16 kwi 20:26