matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mały problem z zadaniem
mateusz:
(n+1)!* (2n)!
Dany jest ciąg o wyrazie ogólnym An =
(2n+1)! * n!
Zbadaj monotoniczność ciągu proszę o pomoc
16 kwi 19:08
Wojteq66:
ja bym najpierw to rozpisał,
(n+1)n! * 2n(2n−1)!
n+1
= ...poskracaj co się da...=
(2n+1)2n(2n−1)! * n!
2n+1
16 kwi 19:19