matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownania
Natka:
Pierwiastkami równania x
3
−x
2
−6x=0 sa liczby
16 kwi 18:40
Kejt:
x(x
2
−x−6)=0 x=0 v x
2
−x−6=0 Δ=... x
1
=... x
2
=...
16 kwi 19:03
kurzel131:
podpowiem jeszcze ze a =1 b= −1 c=6
16 kwi 23:43
Sylwia:
c=−6
17 kwi 00:49