Dana jest funkcja f(x)=2x^2-7x+c . Dla jakiego parametru c funkcja ma dwa miejsc
Andrew: Dana jest funkcja f(x)=2x
2−7x+c . Dla jakiego parametru c funkcja ma dwa miejsca zerowwe?
Prosze o pomoc w rozw.
16 kwi 18:19
Rivi: Δ>0
Δ=49−8c
49−8c>0
8c<49
c<6,125
dla każdego c<6,125
16 kwi 18:23
Andrew: no tez tak mi wyszło i to jest na pewno dobrze? ; )
16 kwi 18:28
Andrew: i tam nie powinno być znaku rownosci zamiast nierownosci?
16 kwi 18:29
Rivi: na pewno

Trudno, żebyśmy razem tak samo się pomylili
16 kwi 18:31
Rivi: na pewno

Trudno, żebyśmy razem tak samo się pomylili
16 kwi 18:32
Andrew: dzieki
16 kwi 18:56