matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tangens
enaaa:
wiedząc, że α jst kątem ostrym i tgα = 3, oblicz wartosc wyrażenia sin
3
α/cos
2
α
16 kwi 18:06
zajączek:
c
2
= 3
2
+1
2
=10 c=
√
10
tgα=3,
3
3
√
10
sinα=
=
√
10
10
sin
3
α
3
√
10
= sinα*tg
2
α =
*9=.......
cos
2
α
10
16 kwi 22:02