pole i skala
enaaa: pole działki budowlanej jest równe 1200 m2. ple powierzchni tej działki na planie wykonanym w
skali 1:200 wynosi
a.600 cm2
b.300cm2
c.6000cm2
d.3000cm2
HHHHHHEEEEELP! prosze o dokładne rozwiązanie z opisem krok po kroku
16 kwi 18:05
dero2005:
0,03 m
2 * 100*100 = 300 cm
2
16 kwi 19:32
pati: nie rozumiem
9 kwi 21:59
dero2005:
skala 1:200 oznacza że długość i szerokość jest zmniejszona 200 razy
czyli pole jest zmniejszone 200*200 = 40000 razy
9 kwi 22:05
mala2:
1200m
2=1200 * 10 000 cm
2 = 12 000 000 cm
2
k=200
k
2=200
2=40 000
| | P2 | | 12 000 000 | |
P1= |
| = |
| =300[cm2] |
| | k2 | | 40000 | |
9 kwi 22:22