matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania
Natka:
♦ (x−1)
2
=2(x+3)
2
♦ x
3
+3x
2
+2x+4=(x+2)
2
16 kwi 17:57
Niunia85:
1. x
2
−2x+1=2x
2
+12x+18 −x
2
−14x−17=0 liczysz delte i pierwiastki 2. x
3
+3x
2
+2x+4=x
2
+4x+4 x
3
+2x
2
−2x=0 x(x
2
+2x−2)=0 też dellta
16 kwi 18:07