zad
krucz: uzasadnij że kwadrat wysokości poprowadzonej z wierzchołka kąta prostego w trójkącie
prostokatnym równa się iloczynowi długości odcinków na jakie dzieli ta wysokość
przeciwprostokatną
16 kwi 14:47
venefica: wyrysuj sobie to i wykorzystaj 3 razy tw. Pitagorasa i masz odpowiedz
16 kwi 14:55
krucz: próbowałem ale nie wiem jak to zrobić
16 kwi 15:00
venefica: h2 + y2 =a2; h2 + x2 =b2; a2 + b2 =(x+y)2. z pierwszego wyprowadz h2 podstaw do
pozostalych a potem wroc do tego i juz
16 kwi 15:02
venefica:
16 kwi 15:03