Matura2011: DODAWANIE WIELOMIANÓW :
W(x) + P (x) =

W(x) = −2x
3 + 5x
2 −3
P(x) = 2x
3 +12x
16 kwi 11:19
kachamacha: 5x2+12x−3
16 kwi 11:22
Matura2011: a możesz mi wytłumaczyć dlaczego jest 5x
2 +12x −3 dlaczego najpierw jest +12 i później
−3
16 kwi 11:31
kachamacha: a jak powinno byc wg ciebie?
16 kwi 11:44
Maciuś: przedstawia wg ax2+bx+c kolejnosc tutaj nie ma znaczenia ale w odpowiedziach A B C D
przwaznie ustawione sa w takiej kolejnosci wg powyzszego wzoru
16 kwi 11:47
Kejt: ale powinno się przedstawiać wielomiany w postaci uporządkowanej..
16 kwi 11:48