wszystko w treści zadanie
Łukasz: | | 1 | |
Narysuj wykres y=( |
| )x +1 |
| | 2 | |
i podaj dla jakich argumentów wartości funkcji są większe od 9.
Proszę o pomoc − zadanie ze sprawdzianu, które nie wiedziałem jak zrobić.
15 kwi 17:37
Mati: to jest wykres przesunięty o 1 w górę. Narysuj y=(1/2)x (funkcja wykładnicza.)
15 kwi 17:39
Mati: jak narysujesz przesuń go w górę.
15 kwi 17:40
Łukasz: No tak, w sumie racja. A druga część? To z osi Y, czy źle myślę?
15 kwi 17:42
Mati: szukasz sobie na osi y =9 i wartościami jest wszystko powyzej. Pytają o argumenty więc
przedział odczytujesz z osi X
15 kwi 17:44
Łukasz: Nigdy nie wiem co mam z czego odczytać... Dzięki wielkie
15 kwi 17:45