Oblicz..
Mati: oblicz równanie x+x3 = 1 + x2
15 kwi 15:59
Godzio:
Nie oblicz, a rozwiąż równanie

x
3 − x
2 + x − 1 = 0
x
2(x − 1) + x − 1 = 0
(x − 1)(x
2 + 1) = 0
x = 1 x
2 + 1 > 0
15 kwi 16:02
Mati: x2(x−1) + x − 1 −0
w tej linicje:
(x−1)(x2+1) = 0 gdzie znikneło x?
15 kwi 16:13
Ajtek: Który x

Wszystko jest ok.
15 kwi 16:19
Mati: To co jest poza nawiasem w 1 linijce mojego postu wyżej to x2, x i (−1). Gdzie w 3 linijce
jest ten x?
15 kwi 16:32
Godzio:
x2(x − 1) + 1*(x − 1) = 0
(x − 1)(x2 + 1)
15 kwi 16:34
Mati: !

racja,racja.. Ciemno widze tę maturę.
15 kwi 16:37