matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma kwadratów
ash:
Suma pewnej liczby i jej odwrotności jest równa 5. Wyznacz sumę kwadratu tej liczby i kwadratu jej odwrotności.
15 kwi 14:59
Vax:
x+1/x = 5 => x
2
+2+1/x
2
= 25 => x
2
+1/x
2
= 23 Pozdrawiam.
15 kwi 19:00