matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sinus
jola:
kąt α jest ostry i cosα={1}{3}.Wartosc wyrazenia sin
2
α+cosα jest: mniejsza od −1, równa 1, większa od 1, równa 0.?
15 kwi 14:25
Ajtek:
sin
2
a+cos
2
a=1 → sin
2
a=
8
9
8
9
+
1
3
=...
15 kwi 14:36