matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
miary kątów
mikoo:
suma miar kątów pewnego wielokąta wypukłego jest równa 540 stopni . tym wielokątem jest
15 kwi 14:11
Ajtek:
(n−2)*180=540
15 kwi 14:12
Asia:
(n−2)*180=540/180 n−2=3 n=3+2 n=5 Odp. Pięciokąt
20 kwi 19:57