f. liniowa
aga: witam :

maly problem z liniowa.
Mamy dwie proste y= kx +2 i y=−kx +6, gdzie k≠0. Obydwie linie tworza z osia y, trojkat.
wyznacz pole tego trojkata wiedzac ze k=2. ja sie tak zastanawiam bo probowalam to narysowac i
za nic mi nie tworza te linie trojkata z osia Y, ale morze ja zle mysle. prosze o pomoc czy to
ja jestem kiepska czy moze zadanie zle sformulowane
15 kwi 13:05
ICSP: y = kx + 2
y = −kx + 6
k = 2
y = 2x + 2
y = −2 + 6
15 kwi 13:11
aga: tak super ale czy te linie tworza trojkat z osia Y

? a o i gratulacje
15 kwi 13:12
ICSP:

Jak figura jest zakreskowana na zielono?
15 kwi 13:14
ICSP: musiałem sobie najpierw równania prostych napisać


a nie chciało mi sie wyjmować długopisu.
15 kwi 13:14
aga: dzieki baaaaardzo, najpierw musze sie nauczyc dobrze rysowac

taka sobie mala pomylka w
obliczeniach. Jeszcze raz dzieki
15 kwi 13:15