Prosze o pomoc .
lalalua: Wykaz ze zachodzi rownosc
tg 170 * tg730 + cos 2 280 + cos2 620
14 kwi 23:39
ICSP: yy tu nie ma żadnej równości to jest 2.
14 kwi 23:40
lalalua: ale w zadaniu pisze ze mam wykazac i ja wlasnie nie wiem jak to mam wykazac
14 kwi 23:44
lalalua: tg 170 * tg730 = cos 2 280 + cos2 620
sory to moja pomylka wiec jak to ma wygladac ?
14 kwi 23:46
ICSP: tg 73o(zakłądam ze tak) = ctg 17o
cos2 28o = sin2 62o
tg 17o * ctg 17o = sin2 62o + cos2 62o
twierdzenia:
tgα*ctgα = 1
sin2β + cos2β = 1
tg 17o * ctg 17o = sin2 62o + cos2 62o
1=1
14 kwi 23:48
lalalua: dziekuje
14 kwi 23:49