Prosze o pomoc . Pi;ne .
lalalua: W trojkacie prostokatnym przyprostokatne maja 3 cm i 7 cm . wyznacz miary kątów ostrych tego
trojkata . wynik podaj w zaokragleniu do pełnych stopni
14 kwi 22:59
Maciuś:

cosα=
ab a=3 b=7 ⇔ cosα=
37 ≈0,429 α=65 stopni
14 kwi 23:10
ICSP: dobra


cosinus


tgα = U{a}[b}
drugi kąt ostry: 90
o − 23
o.
14 kwi 23:12
lalalua: to ktore wkoncu dobre jest ?
14 kwi 23:13
ICSP: sam osądź

14 kwi 23:14
Kejt: na pewno nie pierwsze

chyba, że to jakiś wybitny geniusz.. że umie liczyć cosinusa z samych
przyprostokątnych..
14 kwi 23:14
Maciuś: omg kurde ale wtopa sory robie kilka rzeczy na raz takj to jest tangens oczywiscie ICSP
przepraszam

hehe
14 kwi 23:15
14 kwi 23:15
Maciuś: Kejt no oczywiscie

troche sie podszkolisz użyczę Ci kilka prywatnych lekcji i bedzie git
14 kwi 23:16
lalalua: halo ?
14 kwi 23:17
Kejt: dzięki

wystarczy mi, że przestanę głupie błędy robić.. co ostatnio jest wręcz nagminne..
14 kwi 23:18
lalalua: czyli to drugie tak ?
14 kwi 23:19
Kejt: to pytanie retoryczne.. prawda?
14 kwi 23:20
lalalua: 14 kwi 23:10ICSP: dobra cosinus
tgα = U{a}[b}
3 tgα = −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
≈0,4286 ≈ 23o 7
drugi kąt ostry: 90o − 23o.
14 kwi 23:25
Godzio:
Proponuję strzelać, przepisz jedno z rozwiązań masz 50% że trafisz
14 kwi 23:25
ICSP: Godziu to jak? Udało ci się chociaż jedno zrobić? MI niby się udało to jedno co ci pisałem ale
wątpię żeby to było dobrze bo jakoś za łatwo
14 kwi 23:27
Godzio:
Nad wielomianem się zastanawiałem ale nic nie wymyśliłem, z żuczkami wydaje mi się bez sensu,
one mogą się kiedyś spotkać ?
14 kwi 23:29
lalalua: napisze dwa i tak bedzie najlepiej nauczycielka bedzie strzelac
14 kwi 23:30
ICSP: półokrąg do środka

14 kwi 23:30
Godzio:
14 kwi 23:30
Godzio:
Aaaaa teraz kumam

Teraz mogę nad tym pomyśleć
14 kwi 23:31
ICSP: tzn nie wiem czy półokrąg

14 kwi 23:33
ICSP: to jest do środka
14 kwi 23:33
lalalua: czyli jak ?
14 kwi 23:35
ICSP: przepisz to moje i tyle
14 kwi 23:37
lalalua: oka dziekuje
14 kwi 23:41