matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz calke nieoznaczona
,p-/a:
1
∫
dx
√
e
x
+1
14 kwi 22:41
,p-/a:
up
14 kwi 23:02
Basia:
t =
√
e
x
+1
t
2
= e
x
+1 e
x
= t
2
−1
1
dt =
*e
x
dx
2
√
e
x
+1
1
2dt
2dt
dx =
=
√
e
x
+1
e
x
t
2
−1
2
J = ∫
dt
t
2
−1
z tym już sobie poradzisz ?
15 kwi 04:15