matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja trygonometryczna
Adzia1990:
Określ zbiór wartości funkcji:
4
f(x)=cos
π sin(−x)cosx
3
14 kwi 22:06
Adzia1990:
.
15 kwi 22:45
Adzia1990:
.
16 kwi 01:56
Godzio:
4
π
π
1
cos
π = cos(π +
) = −cos
= −
3
3
3
2
1
1
1
f(x) = −
* (−sinx)cosx =
sinxcosx =
sin2x
2
2
4
1
1
ZW = <−
,
>
4
4
16 kwi 01:59