funkcja liniowa ;D
essh: help me

Naszkicuj wykres funkcji f(x)=
√(4−4x+x2)−2
√x2+2x+1 . Korzystając z wykresu funkcji f
określ liczbę rozwiazań równania f(x)=−2x+b w zalezności od parametru 'b' . Wykresik mam ,
zamieniam pierwiastki na wartość bezwzgledna itd, to ogarniam ale kurdeee drugiej części nie
jarze zwłaszcza, że to co wykminiłem mi się z odp nie zgadza

będę wdzięczny za jakieś
wskazówki
14 kwi 22:00
uhu: wzory skr mnożenia (x−2)2 i (x+1)2
14 kwi 22:02
essh: tyle mam xd narysowalem wykres tylko ten parametr 'b' nie wiem jak sie do tego zabrac
14 kwi 22:03
;): √4−4x+x2−2√x2+2x+1 = −2x + b
|2 − x| − 2|x + 1| + 2x = b
narysuj wykres f(x) = |2 − x| − 2|x + 1| + 2x i później g(x) = b czyli funkcja stała w
zależności od b punkty przecięcia będą ilością rozwiązań równania
14 kwi 22:13
Bizon:
Ktoś tu kogoś wpuszcza w maliny

Parametr b w w równaniu kierunkowym prostej nie ma żadnego wpływu na ilość rozwiązań.
14 kwi 22:19
essh: tutaj akurat ma

zadanie przepisane slowo w slowo ze zbioru kielbasy

musi byc wplyw xd
narysowalem sb dokladny wykres i wyszlo powiedzmy pi razy drzwi
14 kwi 22:23
Artur: essh podaj nr zadania.
14 kwi 22:24
uhu: Kiełbasa bywa brutalny, też go mam
14 kwi 22:25
Jack:
wystarczy polecenie przeczytać, żeby stwierdzić że "b" ma mieć wpływ na ilość rozwiązań...
poza tym można sobie wyobrazić, że różne proste (o tym samym wsp. kierunkowym "a") będą miały
różną ilość przecięć z tym modułem.
14 kwi 22:27
essh: zadanie 161 dział "funkcja liniowa"

no brutalny bywa

to nie jest trudne zadanie,,, robiac
tak jak powiedzial "

" jednak ja szukalem czegos prostszego zeby tyle czasu nie tracic =P
14 kwi 22:29