stereometria
sasa: ile ścian ma graniastosłup, który ma 30 krawędzi?
14 kwi 21:55
ICSP: | 30 | |
| + 2 =  |
| 12 | |
14 kwi 21:56
ICSP: przepraszam pomyłka:
| 30 | |
| + 2 tak jest poprawnie. |
| 10 | |
14 kwi 21:56
Eta:
30:3= 10 krawędzi w podstawie
czyli 10 ścian bocznych + 2 podstawy = 12 ścian
14 kwi 21:59
ICSP: widać już że żuczki mnie prześladują:(
| 30 | |
| + 2. Teraz już na pewno jest dobrze. |
| 3 | |
14 kwi 21:59
ICSP: Dziękuję Eto

Właśnie zauważyłem

14 kwi 22:00
sasa: dziękuję
14 kwi 22:00
Eta:
14 kwi 22:00