Dane są ciągi an=2n+1/n+1 i bn=3*(2−n) który jest geometryczny a który arytmetyc
heeelp: Pomoże ktoś to bardzo ważne.Dane są ciągi an=2n+1/n+1 i bn=3*(2−n) który jest geometryczny a
który arytmetyczny. Sprawdź monotonicznosc Dzięki wielkie, pomoże ktoś?
14 kwi 21:48
uhu: podstaw pare liczb i sprawdz r i q
14 kwi 21:49
heeelp: a da się jakoś dokladniej rozpisac to jest bardzo ważne, proszeeeee
14 kwi 21:50
uhu: a1=2 + 1 + 1
a2=4+12 +1
a3=6+ 13 + 1
wyliczasz i sprawdzasz czy jest arytmetyczny a2−a1=a3−a2
14 kwi 21:52