Funkcje
xyz: Do wykresu funkcji kwadratowej f(x)= ax2 + bx +c nalezy punkt A =(0,−3). Suma odwrotnosci
miejsc zerowych funkcji f jest rowna 23, zaś suma kwadratow tych miejsc zerowych jest
równa 10. wyznacz a,b,c.
wychodzi mi c=−3 b =−2 i dwa wyniki dla a rowne 1 v −2/5. czy jest to poprawnie rozwiazane
zadanie?
14 kwi 21:45
Eta:
a=1, b= +2, c= −3 lub a= −25, b= +2, c= −3
14 kwi 21:55
ICSP: Witam
Etę
Na pewno się nie skusisz na te zadanka? Trivial i Godzio mają problemy

14 kwi 21:57
;): c = −3
3(x
1 + x
2) = 2x
1x
2
−3b = −6
b = 2
(x
1 + x
2)
2 − 2x
1x
2 = 10
10a
2 + 6a − 4 = 0 /:2
5a
2 + 3a − 2 =0
Δ = 9 + 40
√Δ = 7
14 kwi 22:02
Eta:
skoro c= −3
to masz błędzik ... "wielokropku"

Popraw
14 kwi 22:07
Eta:
@
ICSP ......... jakie te zadanka ? napisz
14 kwi 22:12
;): Kurde zjadłem kolacje a tu nadal chochliki robię chyba czas na spanie przyszedł
14 kwi 22:14
ICSP: średnio mogę napisać

Jak już mówiłem mogę wysłać na maila

Oto mój: mati548@gmail.com.
Proszę gdybyś miała chociaż troszkę czasu i chęci byłbym naprawdę wdzięczny za pomoc.
14 kwi 22:17
Eta:
ok

....... już piszę
14 kwi 22:21
Eta:
@
ICSP
Wiadomość otrzymałam, ale dopiero jutro pomyślę
14 kwi 23:58
Malwina: y=ax2 + c
26 wrz 16:21
26 wrz 16:21