matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
truskawka:
Oblicz sinα− cosα wiedząc że sin*cos=
1
6
proszę o pomoc
14 kwi 21:15
Eta:
x=sinα− cosα x
2
= sin
2
α−2sinα*cosα+cos
2
α
1
1
2
x
2
= 1−2*
= 1−
=
6
3
3
2
2
x=
√
lub x= −
√
3
3
√
6
x=
3
lub
√
6
x= −
3
teraz czekam na sezon truskawkowy
14 kwi 21:44