proste równanie kwadratowe
dd: proszę o wyliczenie tego, bo źle mi wyszło i nie wiem gdzie błąd zrobiłem
x2+8x−21=0
14 kwi 21:11
dd: up
14 kwi 21:28
uhu: Δ=64+84=148
√Δ=2√37
14 kwi 21:31
Wojteq66:
x=−4−√37
x=−4+√37
14 kwi 21:31
dd: dzienx, tak samo mi wyszło, ale gdy chciałem sprawdzić, to mi wyszło −71=−48,66
może źle sprawdziłem? po prostu podstawiłem pierwsze miejsce zerowe do wzoru
14 kwi 21:42
dd: dzienx, tak samo mi wyszło, ale gdy chciałem sprawdzić, to mi wyszło −71=−48,66
może źle sprawdziłem? po prostu podstawiłem pierwsze miejsce zerowe do wzoru
14 kwi 21:42