pomoc
taki tam: | | 5−3n | |
obliczy a2+a4+a6+...+a104 dla an= |
| dla n≥1 |
| | 7 | |
jak to zrobic?
14 kwi 20:46
taki tam: tam na koncu jest "...+a104
14 kwi 20:51
ICSP: Stwórz ciag bn i tyle.
14 kwi 20:51
Maryjusz: wyrazów jest 52
a
104=−{307}{7}
| | | | 308 | |
S52= |
| *52=− |
| *52= −2288 |
| | 2 | | 7 | |
14 kwi 20:56
taki tam: tzn?
myślałem,by policzyc sume a
2+a
3+...+a
104,a następnie odjąc od tego sume a
3+a
5...+a
103
jednak jakos to nie idzie
14 kwi 21:14
taki tam: sory ,nie odnowiłem strony
dzieki
14 kwi 21:17