tylko sprawdzić czy jest dobrze
maciek: Wykonaj dzielenie
| 9x2−4 | | 9x2−12x+4 | |
| : |
| = |
| x2−2x | | x−2 | |
| (3x−2)(3x+2) | | (3x−2)2 | |
| : |
| = |
| x(x−2) | | x−2 | |
| (3x−2)(3x+2) | | x−2 | |
| * |
| =x |
| x(x−2) | | (3x−2)(3x+2) | |
14 kwi 20:46
maciek: może ktoś sprawdzić proszę
14 kwi 21:06
Maryjusz: (3x−2)
2 to nie jest (3x−2)(3x+2) tylko (3x−2)(3x−2)
14 kwi 21:10
Wojteq66: patrząc jedynioe na końcówkę, wydaje mi się że wynik powinien być
1x
14 kwi 21:12
maciek: dzięki
14 kwi 21:15