matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąty
ela:
W trójkącie równobocznym bok jest o 2cm dłuższy od wysokości. oblicz pole tego trójkąta.
14 kwi 20:43
Kejt:
a=h+2
a
√
3
h=
2
i mamy układ do rozwiązania.. potem podstawiasz:
a
2
√
3
P=
4
14 kwi 20:46