matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!!!
sysa:
czwarty wyraz ciagu arytmetycznego jest rowny 6. oblicz sume siedmiu poczatkowych wyrazow tego ciagu?
14 kwi 20:07
Maryjusz:
a
4
=a
1
+3r a
1
=6−3r
2a
1
+(7−1)r
12−6r+6r
S
7
=
*7 =
*7 = 6*7 = 42
2
2
14 kwi 20:13
sysa:
dzieki
14 kwi 20:31