matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o wytłumaczenie przekształcenia f(x)=2x-6 So(0,0) Z góry dziękuje:)
Funkcja :
Znajdź obraz wykresu funkcji y=f(x) w podanym przekształceniu f(x)=2x−6 So(0,0) Napisz wzór funkcji której wykres otrzymałeś. Z góry dziękuje za wytłumaczenie
14 kwi 20:00
cvb:
to chyba bedzie y=2(x+6)−6
14 kwi 20:07
Funkcja :
aha dziękuje a jak to sie robi?
14 kwi 20:14