matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie pilne
Anka:
1. Wyznacz: A u B, A n B, A/B, B/A a) A= {3
−1
,2
0
,4
1
,5} i B={0,1/3,5
0
,4,6,2
3
}
14 kwi 18:22
Wojteq66:
A={
1
3
,1,4,5} B={0,
1
3
,1,4,6,8} Teraz łatwiej ?
14 kwi 18:27