matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o rozwiązanie tego
allejandro:
uzasadnij, że:
1
1
(x
1
+x
2
)
2
−2*x
1
*x
2
+
=
x
1
2
x
2
2
(x
1
*x
2
)
2
14 kwi 18:08
Eta:
x
1
2
+2x
1
*x
2
+x
2
2
−2x
1
*x
2
x
1
2
+x
2
2
P=
=
=
x
1
2
*x
2
2
x
1
2
*x
2
2
1
1
=
+
x
1
2
x
2
2
L=P
14 kwi 18:29