matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prostokąt
pati:
W prostokącie o przekątnej długości 2
√
13
długości boków są w stosunku 2:3.Oblicz pole i obwód tego prostokąta.
14 kwi 18:08
Eta:
b
2
=
a
3
2
b=
a
3
a
2
+b
2
= d
2
4
a
2
+
a
2
= 52
9
13
a
2
= 52
9
a
2
= 36 => a= 6
2
b=
*6= 4
3
P=a*b=........ Ob= 2a+2b=........
14 kwi 18:54