matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz logarytmy
Basia:
a=log
16
6 b=log
16
8 oblicz log
48
16 i log
48
32
14 kwi 18:04
Eta:
1/
1
1
1
log
48
16=
=
=
log
16
48
log
16
6+log
16
8
a+b
14 kwi 18:26
Basia:
Dziękuję za pomoc
Drugi przykład już rozwiązałam
14 kwi 18:29
Eta:
14 kwi 18:30