W urnie jest 5 kul białych i 4 czarne
Reni: W urnie jest 5 kul białych i 4 czarne.Losujemy bez zwracania 2 kule. oblicz
prawdopodbieństwo tego, że wśród wylosowanych kul przynajmniej jedna bedzie:
A) biała
B) czarna
23 lut 21:18
Eta: 9!
mocΩ= C92 = ------------= 8*9/2 =36
2! * 7!
A --- przynajmniej jedna biała ( czyli jedna lub dwie białe)
moc A= C51 *C41 + C52 = 5*4 + 10 =30
P(A) = 30/36 = 5/6
B --- policz podobnie( czyli jedna czarna lub dwie czarne)
czyli mocB = C41*C51 + C42= 4*5 + 6 = 26
P(B)= 26/36 = 13/18
24 lut 20:03
tommy:
21 sty 15:35
tommy: W urnie znajduje się 9kul w tym 5 koloru czarnego. Wylosowano bez zwracania 6 kul oblicz
prawdopodobieństwo tego że wśród wylosowanych kul będą 2 czarne.
21 sty 15:36
Ezop:
9kul w tm 5 czarnych i 4 innego koloru
P(A)= ......
21 sty 15:45
tommy: w urnie znajduje się 9kul w tym 5 koloru czarnego. Wylosowano bez zwracania 6 kul oblicz
a) prawdopodobieństwo tego że wśród wylosowanych będą dwie kule czarne
b) P(x>1)
c) F(2)
22 sty 13:12
tommy:
22 sty 19:24
Geg: Albo wykresem/drzewkiem się pobaw
22 sty 19:25
roxi:
Drzewka są teraz zasypane śniegiem
22 sty 22:10
tommy: a coś więcej
23 sty 08:00
Geg: Słoneczko świeci, warto je odkopać
23 sty 09:19
wacek: pies was stukał
24 sty 11:16