matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
CJ:
Oblicz:
(
√
8
+
√
18
)
2
=
(
√
12
−
√
24
)
2
14 kwi 15:00
Eta:
√
8
=
√
4*2
= 2
√
2
√
18
=
√
9*2
= 3
√
2
L( licznik) = (5
√
2
)
2
= 25*2= 50
√
24
=
√
2
*
√
12
M(mianownik) =(
√
12
−
√
2
*
√
12
)
2
= [
√
12
(1−
√
2
)]
2
=12*(3−2
√
2
)
L
50
50(3+2
√
2
)
25
=
=
=
*(3+2
√
2
)=
M
12(3−2
√
2
)
12*(9−8)
6
25
25
=
+
√
2
2
3
14 kwi 15:12