zadanie
anka: 1. Wyznacz: A u B, A n B, A/B, B/A
a) A= {3−1,20,41,5} i B={0,1/3,50,4,6,23}
b) A= <−5,4) i B= (−10,2>
2. Oblicz:
| 2−2 + 50 | |
| |
| | 2 | | (0,5)−2 − 5*(−2)−2 + ( |
| )−2 | | | 3 | |
| |
14 kwi 14:35
Luśka: a)
AuB ={3−1,20,41,5,0,1/3,50,4,6,23}
AnB= zbiór pusty
A/B= {3−1,20,41,5}
B/A={0,1/3,50,4,6,23}
b)
AuB=(−10;4)
AnB=<−5,2>
A/B=(3;4) to nie jestem pewna czy przy 3 ma byc otwarty czy zamknięty
B/A=(−10;−5)
14 kwi 14:40
anka: w punkcie a zrobiłam błąd miało być:
a) A= {3−1,20,41,5} i B={0,1/3,50,4,6,23}
14 kwi 14:45